Skip links

Kernkwaliteit

“We houden hier wel van puzzels oplossen”

Sander Schrama, bedrijfsleider

Alle puzzelstukjes moeten efficiënt in elkaar worden gepast tot een totaalplaatje. Tot een trein die zonder te haperen doorrijdt naar de eindbestemming, ook als bijvoorbeeld de gebruikers van een zorgcentrum of school gewoon ter plekke blijven tijdens verbouwingswerkzaamheden.

Dat is onze Kernkwaliteit: meedenken aan de voorkant, in bouwteamverband. Het proces transparant maken, technisch begeleiden, optimaal organiseren, plannen checken en open durven communiceren. En daarmee oplossingsgericht meedenken over hoe we samen kunnen maken wat de architect en opdrachtgever willen.

Dat meedenken, dat zie je later terug aan een duurzamer en minder onderhoudsgevoelig gebouw. Aan minder verrassingen onderweg. Aan minder overlast voor de bewoners of gebruikers van een pand. En dus: aan een betere nachtrust voor opdrachtgevers, hun projectmanagers en alle andere mensen die bij een project betrokken zijn.

Wim Kristel en KernBouw werkten samen bij de projecten Kloosterhof en Meerstede

“De grootste zorg die je als architect hebt als je met een aannemer gaat bouwen is dat hij dwars gaat liggen, dus allerlei dingen anders wil gaan doen. Wat uiteindelijk de kwaliteit van het ontwerp en ook de kwaliteit voor de gebruikers kan aantasten. KernBouw is een van de weinige aannemers waar je juist het omgekeerde hebt. KernBouw is een aannemer, zeker als die er vroeg bij wordt gehaald, die juist kwaliteit toevoegt. Dat leidt tot een beter gebouw. Een bruikbaarder gebouw, waar mensen ook veel prettiger in wonen of werken.”

“Als je de kans krijgt om in een heel vroeg stadium samen op te trekken, krijg je gewoon een veel beter geoptimaliseerd ontwerp. Want ik kan van alles bedenken, maar het moet ook nog gemaakt kunnen worden. Ik ken verder eigenlijk weinig andere aannemers die in zo’n vroeg stadium mee kunnen denken zonder alles meteen een kant op te drukken. Veel aannemers willen heel graag in het bouwteam en vroeg erbij, maar vooral om alles naar hun hand te zetten. Dat is echt de kwaliteit van KernBouw: er wordt meegedacht, er wordt mee-ontworpen, er wordt niet een kant op gedrukt.”

 

“Dat [vermogen tot meedenken] zit vooral in de kennis, in combinatie met de mensen: de vrijheid van denken. Niet vastzitten in bepaalde methodieken en systemen en oplossingen. Maar out of the box nieuwe oplossingen kunnen en durven bedenken, met een groot inlevingsvermogen. Je kunt denken: zo doen we het altijd. Dat is wat de meeste aannemers ook altijd roepen. Je kunt ook denken: misschien kunnen we dat anders doen. Want we snappen het probleem, en we zien ook de kwaliteit van wat je zou willen. Dus laten we eens kijken of we het anders kunnen oplossen.”

Return to top of page