Skip links

KernBouw heeft meer dan 100 jaar historie


Per 1 augustus 2019 zijn alle vestigingen van Thunnissen Onderhoud omgedoopt tot KernBouw. Een naam die beter past bij onze ambities. Aan de lange historie die ons bedrijf heeft willen we niet voorbij gaan, daar zijn we vanzelfsprekend trots op!

Omstreeks 1910 is Thunnissen Bouw opgericht door de familie Thunnissen. Willem Thunnissen senior en de heer Samsbeek kochten niet lang daarna een pand in Heemstede om Thunnissen Bouw verder uit te kunnen breiden. In die periode bouwde het bedrijf veel katholieke kerken.

Eind jaren 20 is het terrein aan de Bennebroekerdijk in Cruquius aangekocht voor opslag van bouwmaterialen. Het hoofdkantoor van KernBouw is daar nog steeds gevestigd.

Rond 1960 namen de zonen het bedrijf van hun vader over en in 1965 starten zij met de bouw van een timmerfabriek in Cruquius.

In de jaren 80 was er veel behoefte aan garantie- en onderhoudsklussen binnen Thunnissen Bouw, o.a. voor de gemeente Haarlem. Kees van Duijn, sprong daar handig op in en richtte in 1982 Thunnissen Onderhoud op. Destijds maakten de timmerlieden zelf de calculaties en voerden de werkzaamheden ook uit. In 1985 werd Rob Hillebrink financieel directeur en het bedrijf groeide gestaag verder. Van 15 man in dienst in 1999 is het huidige KernBouw inmiddels gegroeid naar 85 werknemers.

In 2004 werden Thunnissen Bouw en Thunnissen Onderhoud gesplitst in 2 aparte bedrijven. In de loop der jaren werd het werk van Thunnissen Onderhoud, naast onderhoudswerkzaamheden, steeds verder uitgebreid met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het werd tijd voor meer vernieuwingen. In 2018 werd Remko Röttger mededirecteur en in het najaar werd de nieuwe naam KernBouw geïntroduceerd.

KernBouw is tot op de dag van vandaag hard aan het werk om topkwaliteit werk te leveren.  Naast de vele nieuwbouw, renovatie- en onderhoudsprojecten staat ook beton- en houtbouw in onze planning. Daarnaast worden nieuwe technieken zoals 3D-printen geïntroduceerd. KernBouw is klaar voor de toekomst!

Return to top of page